vzw Onze kinderen

Vzw Onze Kinderen biedt reeds meer dan 75 jaar jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in de regio Midden-West Vlaanderen.

Met bijna 140 medewerkers, verspreid over verschillende afdelingen en locaties (Roeselare,  Rumbeke, Ingelmunster, Menen) bieden we een brede waaier aan werkvormen als antwoord op specifieke hulpvragen :

  • voor gezinnen met jonge kinderen tot jongvolwassenen ;
  • aan huis en semi-ambulant waar het kan, via contextbegeleiding en dagbegeleiding in groep tot residentiële opvang waar nodig in leefgroepen voor kinderen en jongeren, kamertraining en ondersteuning bij zelfstandig wonen.
  • onze ondersteuningsmodule La Trao, zowel toegankelijk voor eigen als voor externe hulpvragers, zorgt er mee voor dat het ervaringsgericht werken, gericht op ontmoeting & verbinding, sterk verankerd is in onze organisatie.

Tenslotte zijn we ook actieve partner in verschillende samenwerkingsverbanden zoals 1G1P, Telex, En Route, Signs of Safety en De Ideale Wereld.

Midões en La Trao Xtra

Midões is een authentiek Centraal-Portugees gehucht met een rijk historisch verleden, zo’n 50 kilometer ten noordoosten van de universiteitsstad Coïmbra.  Dit ietwat ingeslapen dorp vormt het decor voor ‘La Trao Xtra’, een onthemend individueel time-outproject van vzw Onze Kinderen.

Gedurende vier tot acht weken wordt van de deelnemende jongere (vanaf 16 jaar) of volwassene verwacht dat hij/zij instapt in en deelneemt aan de dagstructuur van een gastgezin op een plaatselijke quinta (bomen hakken, grond bewerken, zaaien, oogsten, brood bakken, verkoop op markten, enz.). 

Met een minimum aan comfort kunnen ze in deze vreemde omgeving tijdelijk afstand nemen wat hen bezwaart in het dagelijkse leven in België. Bovendien biedt deze werk-leerervaring hen de mogelijkheid om (verdere) stappen te zetten op vlak van zelfstandigheid, arbeidsethos en sociale vaardigheden. Ze worden in dit proces ondersteund door een crewlid van La Trao via online coaching.

Meer info over dit project vind je hier.

Meer info over het volledige aanbod van La Trao, de ondersteuningsmodule van vzw Onze Kinderen, vind je via deze link.

Klik door op de logo’s en ontdek!